Airbnb straft verhuurder voor discriminatie

De grote Amerikaanse verhuur website Airbnb heeft een Amsterdamse verhuurder geschrapt omdat ze huurders uit Israël weigerde.

Airbnb bedrijf vindt de weigering een vorm van discriminatie en daardoor in strijd met de gedragsregels van het bedrijf. De verhuursite had net aangekondigd harder op te treden tegen discriminatie. Dit na signalen dat huurders met een donkere huidskleur soms werden door sommige verhuurders.

De verhuurder – alleen bekend als ‘Maria’- verklaart haar weigering als daad van solidariteit met de Palestijnse zaak: “Daarom accepteer ik geen gasten met het Israëlische staatsburgerschap zolang er geen belangrijke verandering komt in de Palestijnse kwestie.” De gasten waren welkom geweest als ze zich wilden inzetten voor een vreedzame oplossing van de problemen in hun land.

De Rotterdamse universitair docent mensenrechten is het niet eens met de maatregel van Airbnb. “De reactie van Airbnb onderschat de zeer gepolariseerde situatie in Israël-Palestina”, schrijft hij in gratis dagblad ‘Metro’. Hij vindt dat Airbnb de maatregel moet terugdraaien.

 

Geef een antwoord