Second Home: voor eigenaars, maar vooral voor kopers

Je ziet het al aan de website: de Second Home beurs is vooral interessant als je nog op zoek bent naar een tweede huis. Toch is de beurs ook een leuk en interessant uitje als je al een vakantiehuis hebt.

De Second Home beurs wordt elk najaar georganiseerd in de Utrechtse Jaarbeurs. De hal is gevuld met een bonte verzameling van stands, vooral van bouwers, makelaars en andere aanbieders van vakantiewoningen. Zo was in 2016 een groot deel van de hal gevuld met twee modelwoningen van Topparken.

Maar ook voor de eigenaar van een tweede woning is er een mooi aanbod. Het aanbod van Van Bellen Art, en van kunstenares Ina Marcus past goed in de lifestyle van de tweede woningeigenaar. Verbunt Wijnkopers heeft in zijn stand zelfs een mooi wijntje voor de tweede kelder.

Ook de verhuurders zijn goed vertegenwoordigd. Micazu is een vertrouwd gezicht op de beursvloer. De bemiddelaar vertrouwde ons toe te werken aan een heel nieuw concept, naast de vertrouwde tweede woningverhuur. Wie weet horen we daar later meer over.

Lezing

Ook de grote internationale speler HomeAway was op de beurs aanwezig. Net als Aanzee.nl, een heel bijzondere verhuurwebsite, waarover later meer.

Ook voor de administratieve en fiscale kant van de tweede woning is voldoende aandacht op de beurs. De deskundigen van ESJ financial Engineering verzorgen een interessante lezing over de verschillen tussen de kosten voor het aankopen, eigendom en eventuele verkoop van een vakantiewoning in Nederland, Spanje en Frankrijk. Het is boeiend om te zien hoe onder de verschillende regimes ogenschijnlijk kleine beslissingen kunnen leiden tot grote verschillen in te betalen belasting.

 

 

Geef een antwoord