Past een buitenhuis bij Bernie Sanders?

De linkse Amerikaanse Bernie Sanders heeft afgelopen zomer zijn derde huis gekocht. Het leverde hem veel kritiek op.

Critici vinden het  huis van 575.000 dollar niet passen bij zijn  socialistische imago. Er zijn zelfs aanhangers van Bernie die na de aankoop hun campagnebijdragen terugeisten.

Sanders had al een huis in Burlington en een in Washington D.C. En nu dus nog eentje, op een eilandje in de buurt van North Hero in Vermont, in Lake Chamlain. Voor rijkere Amerikanen is een tweede of derde huis heel gewoon. Maar Sanders’ aanhang bestaat vooral uit armere Amerikanen. Vandaar de verontwaardiging.

Eilandjes

Bernie Sanders heeft zelf niet gereageerd op de kritiek. Zijn vrouw, Jane Sanders, reageerde wel tegenover de Washington Post: “Mijn familie had een huis bij het meer in Maine sinds 1900, maar we hadden geen tijd om daar naartoe te gaan, zeker sinds mijn ouders zijn overleden. Uiteindelijk hebben we het verkocht waardoor we een plek op de eilandjes konden kopen, iets wat ik altijd al wilde”

Het huis ligt aan de oostkust van het eiland, naar de kant van Vermont. De blokhut van de familie is omgeven door groen met  ruim 150 meter kustlijn erbij. Met 4 slaapkamers kan Bernie hier gerust vakantie vieren.

Sandwich

De North Hero gemeenschap is blij met de komst van de familie. Het winkeltje in het dorp heeft zelfs een sandwich, geïnspireerd op Bernie Sanders opgenomen op de menukaart.

Geef een antwoord