Nefit easy voor een warm welkom

Allemachtig, wat was het koud, die winterse vrijdagavond. We verheugden ons op een weekend met wandelingen door een besneeuwd bos.

Maar die avond was het zo koud in huis dat we niet naar bed konden. Tot diep in de nacht zaten we met z’n allen bibberend rond de open haard.

De cv was eerder die week uitgevallen. Er was een stop doorgeslagen. En toen was het fors afgekoeld: het bier in de voorraadkast was bevroren. Gelukkig was de cv weer snel aan de praat. Maar voordat het hele huisje weer warm genoeg was om te slapen was het ver na middernacht…

De volgende dag hebben we een slimme thermostaat besteld. Op zich maakt het me niet zo veel uit dat ie slim is, maar ik het wel graag weten als er iets mis is. Dat regelt die Nefit Easy. Hij stuurt een berichtje aan mijn telefoon bij een storing. Ook handig: voordat we vertrekken, zet ik thuis alvast de thermostaat omhoog, zodat het lekker warm is als we aankomen.

Enorm aanbod

Er is een enorm aanbod van slimme thermostaten. Beroemd is natuurlijk de Nest, uit het het nest van Google. Energiemaatschappij Eneco timmert aan de weg met hun Toon.

Mijn keuze was een beetje toevallig. Kort geleden een nieuwe cv-ketel van Nefit geïnstalleerd.

In dat geval belooft Nefit een wel zeer eenvoudige installatie. Van die belofte was geen woord gelogen. Ik heb geen schroevendraaier aangeraakt. Je klikt eenvoudig de oude thermostaat los van de houder en klikt de Nefit Easy vast. Dit is apparaat dat zijn naam eer aan doet.

Te makkelijk

De stappen daarna waren zo eenvoudig dat ik er even van in de war raakte. Het apparaat moet natuurlijk kennismaken met het wifi netwerk, maar daarna ben je klaar. Ik heb echt even gemopperd omdat ik de vervolgstappen niet begreep. Tot ik me realiseerde dat er geen vervolgstappen waren.

De app is niet erg geavanceerd, maar dat is ook niet nodig. Je kunt er de thermostaat mee bedienen, desnoods van het andere eind van de wereld. Je kunt eenvoudig het kolkprogramma instellen. En je krijgt een pushbericht bij een storing. Het enige dat me nog kan gebeuren is dat de wifi eruit ligt. Dan zit er niets anders op dan de beheerder te bellen.

Geef een antwoord