Micazu: makkelijk voor huurder en verhuurder

Micazu wordt wel de Nederlandse Airbnb genoemd. Maar die vergelijking klopt eigenlijk niet. Anders dan Airbnb bemoeit Micazu zich niet met het contact en het contract tussen de verhuurder en huurder. Eigenlijk is het meer een marktplaats, speciaal voor vakantiehuizen.

Micazu is voor ons een heel fijne aanvulling op de andere verhuurkanalen. Je merkt dat de site op het juiste moment adverteert op internet, radio en tv. De site is goed zichtbaar op de grote zoekmachines, zoals Google en Bing. Probeer het maar eens. Dat zorgt voor veel bezoek op de site van Micazu. En dat vertaalt zich in huurders.

Micazu biedt een uitgebreid zoeksysteem, waarin je makkelijk een huis kunt vinden dat bij je wensen past. Net als bij veel andere websites kun je selecteren wanneer je op vakantie wilt, met hoeveel personen en waar. Bij elk huis kun je zien hoe het gewaardeerd wordt door mensen die het huis al een keer hebben gehuurd.

Enorm aanbod

Het aanbod is enorm. Inmiddels (2016) staan er bijna 7.000 huizen op de site. Van exotisch Gambia tot vertrouwd Drenthe. Knusse, kleine huisjes en enorme villa’s. Door de grote spreiding voelt het aanbod voor de bezoeker enorm, maar is de concurrentie binnen een regio toch beperkt. Dat is weer voordelig voor de verhuurder.

Micazu biedt drie abonnementen:

  • Gratis: hierbij betaal je 9% provisie per boeking
  • Combi: 89 euro per jaar + 4,5% provisie
  • Vast: 199 per jaar, 0% provisie

Bezoekers kunnen op twee manieren contact opnemen: via het contactformulier op uw pagina, of door direct een periode in de agenda te boeken. De boeking moet altijd achteraf worden goedgekeurd. Zo houd je controle over wanneer je het huis verhuren wilt en wanneer niet. Toch is het zaak de agenda goed bij te houden, om onnodige teleurstellingen te voorkomen.

Gebruikersvriendelijk

Je merkt dat veel aandacht is besteed aan een gebruikersvriendelijke site. Dat geldt hier gelukkig niet alleen voor de huurders, maar ook voor ons. Het is makkelijk om en account aan te maken en je pagina in te richten.

Om te beginnen vul je de standaardgegevens in zodat een bezoeker straks kan filteren op kenmerken: aantal bedden, locatie, oppervlakte. Daarnaast is er uitgebreid de mogelijkheid om foto’ s en een filmpje te uploaden om de bezoeker een goed beeld van uw vakantiehuis te geven. Tot slot geef je de prijzen in en blokkeer je periodes waarin het huis niet te huur is, bijvoorbeeld als het al verhuurd is, of wanneer je zelf op vakantie wilt.

Tip: speciaal voor verhuurders heeft Micazu een forum om ervaringen uit te wisselen. Daarnaast biedt de site een nieuwsbrief waarin regelmatig tips staan die helpen bij het beter verhuren van je vakantiehuis.

Geef een antwoord