Een goed doel voor uw vakantiehuis

Laten we eerlijk zijn: zo’n tweede huis is een luxe. Wat is er dan mooier onze luxe te delen? Sinds een paar jaar stellen we af en toe ons tweede huis ter beschikking aan Rita’s reisbureau. Die organisatie verzorgt vakanties voor mensen die niet op vakantie kunnen.

Voor veel mensen is vakantie alles behalve vanzelfsprekend, bijvoorbeeld door ziekte, schulden of andere tegenslag. Zij kunnen niet op vakantie, terwijl juist zij een vakantie goed kunnen gebruiken. Even weg van de dagelijkse beslommering. Even de gedachten verzetten, weg van ziektes, schulden en andere problemen.

Geen omkijken

Rita’s reisbureau verzorgt alles rond de weggeefvakantie. Aan het begin van het jaar geven wij door welke week beschikbaar is. Rita’s reisbureau selecteert het gezin dat die week op vakantie kan. Dat gezin is geselecteerd door een maatschappelijk werker, of aangemeld via de kerk of de voedselbank. Vervoer, verzekeringen en contacten worden geregeld.

In ons geval regelt de beheerder het contact met de gasten, net als wanneer het huis wordt verhuurd aan een betalende gast. Wij betalen de beheerder voor een standaard eindschoonmaak. Maar er kunnen ook andere afspraken gemaakt worden.

Klanten kunnen zich niet direct aanmelden bij Rita’s reisbureau. Dat contact verloopt via maatschappelijk werk, de kerk of de voedselbank.

Als u uw huis een of meer weken per jaar ter beschikking wil stellen, kunt u contact opnemen met Rita’s reisbureau. Met de co√∂rdinator kunt u bespreken wanneer uw huis beschikbaar is. U kunt dan ook uw wensen en eisen bespreken.

Geef een antwoord