Een droom die uitkomt

Nederland telt nu al 110.000 recreatiewoningen. Een groot deel daarvan is in particulier bezit.

Maar wat heb je nu aan zo’n vakantiehuis? Is het een verstandige belegging of alleen een dure hobby? Deze website laat de verschillende kanten zien van een tweede eigen huis. De voordelen en de nadelen.

Iedere eigenaar van een tweede woning heeft zijn eigen overwegingen.

Voor de een is het huisje een lucratief en relatief veilig alternatief voor sparen en beleggen. Hij of zij verhuurt het huisje het hele jaar door, bij voorkeur via een professionele organisatie.

De volgende generatie

Voor de ander is het tweede huis een gekoesterd familiebezit waar het gezin de mooiste vakanties beleeft. Waar kinderen hun eigen vakantiegevoel overdragen op de volgende generatie.

Veel eigenaren van een tweede woning zullen een beetje van beide groepen in zich verenigen. Ze genieten met volle teugen van hun eigen plekje op vakantie. En door het huis te verhuren delen ze niet alleen het plezier van hun stekkie, maar ook de kosten.

Tot die laatste groep reken ik mijzelf en mijn gezin. We genieten enorm van ons vakantiehuis op Texel, een intiem en persoonlijk plekje, aan de rand van het bos. Tegelijk realiseren we ons dat die rijkdom niet mogelijk is zonder het huis te verhuren.

Geef een antwoord