6 goede redenen om een tweede huis te kopen

Iedereen heeft zijn eigen redenen om een tweede huis te kopen. Hier zijn er 6.

1: vakantie op een vertrouwde plek

Waarom zou je nog verder zoeken als je het perfecte plekje al hebt ontdekt? Soms heb je gewoon zo’n klik met een plek, dat je er nooit meer weg zou willen. Als je er niet kunt gaan wonen, vanwege werk of andere verplichtingen, dan is het kopen van een tweede huis een goed alternatief.

De kinderen weten de weg. Je kunt ze letterlijk om een boodschap sturen. Je weet waar ze de beste wijn maken, waar je het lekkerste vlees koopt voor de barbecue. Altijd droog hout voor de open haard. Je wordt niet meer belazerd als de eerste de beste toerist.

2: het is een veilige belegging

Net als het meeste onroerend goed is een tweede huis over het algemeen redelijk waardevast. Je weet bijna zeker dat het vakantiehuis dat je nu kunt kopen op een betere locatie staat dan een vakantiehuis dat over tien jaar gebouwd wordt. De mooie locaties worden immers het eerst opgevuld.

Met een beetje geluk en verstand kan het zelfs een lekker rendement opleveren. Verkopers van vakantiehuizen schermen soms met hoge rendementen. Verhuur van je vakantiehuis zou een rendement kunnen opleveren tot boven de 10%. Dat is meer dan 10 spaarrekeningen 😉

3: je kunt het zelf precies zo inrichten als je wilt

Wanneer is je vakantiehuis helemaal jouw smaak? Wanneer is je vakantiehuis precies zo handig ingericht als je zou willen? Sommige dingen kun je toch het beste zelf. Goed, er zijn weinig verrassingen in je eigen vakantiehuis, maar aan de andere kant: dat is soms wel zo prettig.

4: lekker goedkoop op vakantie

Je schrikt je soms rot als je ziet wat een weekendje in een huisje moet kosten. Is het niet heerlijk om gewoon er tussenuit te knijpen, zonder daar telkens de hoofdprijs voor te hoeven betalen?

5: minder meeslepen

Linnengoed? Voetbal? Het is wel zo makkelijk als je spullen al op vakantie zijn voordat jij gaat. Dan hoef je minder in te pakken en kun je ook nog eens minder vergeten. Het is een van de vele gemakken van een eigen stekkie op vakantie.

6: het is een lekkere plek voor na je pensioen

Soms zou je willen dat een vakantie eeuwig duurt. Dat gaat er een keer van komen. Die hele lange vakantie. Als je het lekkerste plekje van de wereld hebt gevonden voor de vakantie, dan is het niet meer dan logisch dat je daar ook blijft hangen in die hele lange vakantie die pensioen heet.

Geef een antwoord